Főoldal Kapcsolat Telefon: (36 1) 769 04 80 E-mail: info@bwm.hu Segítség Oldaltérkép English
 
 
 
 
 
 
 

A Bridge Wealth Management Zrt. 2015 februárjától Blue Morpho Investments Zrt. néven folytatja tevékenységét, és mostantól kizárólag társadalom-, illetve környezettudatos befektetésekkel foglalkozik.

A www.bwm.hu weboldal a régi tartalom elérhetőségének érdekében megmarad, de már nem frissül tovább. Kérjük, hogy látogassa meg a www.bluemorphoinvestments.hu oldalt, illetve ha kérdése van, akkor írjon az info@bluemorphoinvestments.hu címre.


Ha valamit nem találtál meg oldalunkon, vagy rossz címet ütöttél be, akkor ezen az oldalon találhatsz segíséget. A baloldali menü alján is rákereshetsz a téged érdeklő tartalmakra.

A Gyakran Feltett Kérdések listáját és az azokra adott válaszokat a felmerülő kérdésekkel párhuzamosan frissítjük. Ha kérdésedre a választ itt nem találtad meg, kérlek írj az info@bwm.hu címre.
Tudna mesélni a cégükről? Mikor alakultak?

A vállalat 1999-ben alakult, egy szűk kör részére folytatott pénzügyi tanácsadást. Az EU csatlakozás megteremtette a lehetőségét, hogy szélesebb körnek kínáljunk befektetési tanácsadást, amelyet 2004-től végzünk. Hosszú évek óta foglalkozunk tőzsdével, befektetésekkel, illetve ezek különböző területeivel, ennek is köszönhető, hogy gyakran publikálunk különböző elemzéseket, cikkeket, tanulmányokat.

Kisbefektető vagyok, nem túl drágák számomra a külföldi részvények, illetve az ezzel kapcsolatos költségek? 

Éppen ellenkezőleg. Amíg a BÉT-en lévő részvények szűk körében a 0,25%-os jutalék alacsonynak számít, mind az amerikai, mind az európai piacokon ritkaság az ekkora vagy ennél magasabb jutalék. Jellemzően ennél jóval alacsonyabb tranzakciós díjak vannak. Az egyetlen többletköltség a devizaátváltással kapcsolatban merül fel, ennek mértéke azonban rendszerint eltörpül az összeg nagyságához képest, és az alacsonyabb jutalékok ezt 1000 esetből 995-ben többszörösen ellensúlyozzák. Mindemellett a külföldi piacoknak számos előnye van.

Szeretném befektetéseimet minél inkább megosztani többféle eszköz között (diverzifikálni), ezáltal csökkentve a kockázatomat, hogyen lehetséges ez?

A tőzsdéken többszáz ún ETF érhető el, amelyek már önmagukban egy-egy régión, szektoron, országon belüli jól diverzifikált portfóliót jelentenek. Így akár több ezer részvény (sőt deviza, alapanyag) különböző súlyokkal szereplő teljesítménye követhető le viszonylag alacsony tőkével is. Bővebben az ETF-ekről

Nem tudom a cikkeket elolvasni. Mi lehet ennek az oka?

Az elemzéseket, adatlapokat, dokumentumokat pdf formátumban publikáljuk. Ehhez az Acrobat Reader nevű programra van szükség. Az alkalmazás ingyenesen letölthető az Adobe honlapjáról .

A PDF-ben publikált cikkek betűi túl kicsik a monitoromon, hogyan tudom megnagyobbítani?

Több megoldás is van. A jobb egér gombbal a "cél mentése más néven" parancsra klikkelsz. Miután lementetted, a dokumentumot kinyitva nagyíthatod. Ekkor elemzésünket el is tudod menteni, és a későbbiekben akár internet kapcsolat nélkül is bármikor elolvashatod. A másik megoldás, hogy a hagyományos úton - mentés nélkül - megnyitod és a nagyítóra, majd az elemzés valamelyik pontjára kattintva felnagyítod az adott szövegrészt.

Szeretnék ajándékba kinyomtatott külföldi részvényeket adni. Hogyan lehetséges ez?

Ma már ún. dematerializált formában bocsátják ki az értékpapírokat, azaz nem nyomtatják ki, csak elektronikus jelként tárolják. Emiatt csak gyűjtőktől lehet eszmei értéket képviselő részvényeket beszerezni az esetek többségében. Van kifejezetten erre szakosodott vállalkozás is: http://www.oneshare.com/

Miért szüntették meg a Tőzsdeligát? Elindul újra?

A Tőzsdeliga (leírás), amely egy online, díjmentes tőzsdejáték volt, 2004 elején indult. Ez alatt az idő alatt több mint 16 000 aktív, regisztrált játékosunk volt, és 100 000 fő feletti visszatérő látogatónk. Cégünk, a Bridge Wealth Management Zrt. (2007-ig Kft.) azonban ez idő alatt fejlődött, átalakult, és újabb tevékenységeket vett fel. Ezek rengeteg időt és odafigyelést követeltek meg tőlünk. Ezért Tőzsdejátékunk – legalábbis a mi üzemeltetésünkben - 2008 május végén leállításra került.